Nu har vi varsitt ljus som påminner oss om varandra.

En av julklapparna som jag fick av mormor, morfar och katterna var det här lilla ljuset. Mormor berättade sedan något som fick mig att uppskatta den här söta lilla gåvan ännu mer än vad jag redan gjorde. Hon sa att hon hade ett likadant och att vi nu har varsitt. Det kändes som en så otroligt fin gest samtidigt som det påminde mig om något. Ni vet när man var liten och delade såna där bästishjärtan som fanns som halsband!? Jag kommer inte ihåg om jag hade ett sånt, men jag vet att jag däremot delade troll med någon för längesen. Vi hade helt enkelt varsitt litet troll, ett sånt där som var populärt att sätta på sin penna för hundra år sen, med olika färger på håret. Hon hade en med gult hår och jag en med lila hår, och så sa vi att vi skulle spara dem och alltid ha dem med oss på resor när vi var ifrån varandra. Mitt lilla troll var därför på besök i både Indien och Thailand på missionsresa om jag inte minns helt fel. Men det var längesen nu. Sist jag hörde något så hade hon tappat bort sitt troll. Mitt ligger i någon av flyttlådorna med grejer som jag har nedpackade på grund av platsbrist och att jag inte använder det så mycket i alla fall. Jag har helt enkelt inte haft hjärta att kasta det, trots att den här personen inte ens finns i mitt liv längre. Jag hade inte ens tänkt på det där halfsmutsiga, sketna, söta, lilla trollet på väldigt länge. Nu när jag gör det så känns det både nostalgiskt och lite sorgset. Men nu har jag och mormor en liknande grej, inte för att jag planerar att släpa med mig mitt lilla batteridrivna ljus när jag är ute och reser, men när jag tittar på det och när jag tänder det så kommer jag att tänka henne och morfar precis som de tänker på mig när de tänder sitt…
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Det är svårt att tycka om sig själv, men som dus säger - tänka på det positiva man gör och har gjort.

Jag delade ett halsband med en tjej, som inte är med i mitt liv heller. Tråkigt nog. Lite som du så har man däremot delat andra saker med andra senare, lite roligt så, som du säger, att man kan dela något med någon fastän dom inte är där. Så man känner sig mindre ensam emellanåt.
kramar

2016-01-14 @ 17:09:59
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Josefine

Vad gulligt av henne! Så bra idé :D

2016-01-14 @ 17:30:54
URL: http://wellwhynot.blogg.se
Postat av: Vanessa andersson

Ibland är världens minsta sak, den bästa saken som någonsin finns <3

2016-01-14 @ 21:59:14
URL: http://vanessaandersson.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback