Så nu har jag börjat jobba som sjuksköterska… Det ni! ;)

Och så har jag börjat jobba… På riktigt. Jag kände mig nog lite som en student de första dagarna, trots att jag (otroligt nog) började känna typ två dagar innan jag började att det började kännas lite verkligt ändå. Trots allt. Det började liksom sjunka in lite då, så jag kan något stolt berätta att jag kom dit och sa att jag skulle börja jobba där och presenterade mig för patienter som sjuksköterska. Det blev ingen student-blunder, heh.
 
Förra veckan jobbade jag sex dagar och det var dessutom mycket nytt så jag var verkligen inte världens piggaste Erica hela tiden. I princip så spenderade jag den största tiden till att jobba, äta och vila/sova. Men det har varit kul också. Jag känner redan nu att jag antagligen kommer att trivas väldigt bra på den här avdelningen. Personalen, eller ja, mina nya kollegor kanske jag ska säga, har varit jättegulliga och jag känner mig välkommen. Flera stycken har sagt att det tar tid att komma in i att vara sjuksköterska när man är helt ny och att jag får fråga hur mycket jag vill, och att jag inte ska stressa utan ta tid för att lära mig allt. Det verkar som att det är vanligt att det tar ungefär ett år innan man känner att man verkligen har kommit in i arbetet helt och hållet, och en sjuksköterska sa att hon var så himla nervös första dagen då hon skulle gå helt själv så att hon nästan ville kräkas. Så jag känner absolut att jag inte behöver stressa upp mig och tro att jag måste vara någon typ av perfekt sjuksköterska direkt efter inskolningen, även om jag antagligen också kommer att vara ganska så nervös första gången det är dags att gå själv och ha hela ansvaret för patienter själv. Men att jag får vad som känns som världens bästa inskolning hjälper nog lite åtminstone. Jag får sex-åtta veckor och gick med en undersköterska första/förra veckan. Plus att jag ska få se hur det är på dagvården, njurstensenheten och lite annat och liksom verkligen förstå hur allt funkar och hänger ihop på kliniken. Jag har även tre administrativa dagar under inskolningen där jag ska få lära mig massa grejer. Och jag får dessutom en sjuksköterska som kommer att vara min mentor hela mitt första år. Så det här blir nog bra… Trots att jag kände mig som en klumpig elefant när jag skulle ta bort några stygn idag, heh. Och trots att saker inte går så snabbt nu i början. Jag byter inte ens om snabbt, eller så pratar jag bara för mycket, men den sjuksköterskan som jag går med nu hann idag byta om medan jag plockade ur mina fickor, plockade bort skyltar och klocka samt tog av mig ena skon. Haha.
 
 
Nu har ni åtminstone fått veta lite hur jag har det, och att jag lever. Ni som har koll på hur mycket tidsinställt jag har numera kanske har funderat lite då jag inte har svarat på kommentarer på över en vecka. Jag har liksom varit så uppe i allt annat. Men gymmet har jag pallrat mig iväg till två gånger i alla fall. Det har liksom bara känts pinsamt att inte ta itu med det när jag kan byta om direkt efter jobbet och bara gå till andra sidan gatan. Jag har 96 nya kommentarer nu, och jag är så glad för varenda en av dem. Men svara på dem börjar jag nog ändå ta itu med tidigast imorgon, eller eventuellt senare ikväll om jag hinner innan jag lägger mig. För nu mina fina bloggläsare ska jag betala en grej på internetbanken och sen slappna av en stund med lite choklad och förhoppningsvis hela två avsnitt av Alias. Imorgon är jag ledig, men jag ska iväg på en grej på förmiddagen och det är en bit att åka dit så det finns inte överdrivet mycket tid kvar ändå, hah. Så jag hoppas att ni har tålamod med mig. ;)
 

Kommentarer
Postat av: Polly Svensson

Vad duktig du e och grattis till dig, wiiiee. Ta det lugnt, saker o ting tar tid, man kan inte veta allt och vara bäst på allt i början. O ja scary är det att gå helt ensam då man vet att ansvaret ligger hos en men det släpper. Kram

2016-01-19 @ 11:33:31
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Så roligt att det går bra och att du trivs!! Härligt med riktig inskolning och mentor=))

2016-01-19 @ 17:34:00
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: JoJo

vad roligt att du har börjat jobba nu! :D kram

2016-01-19 @ 20:45:00
URL: http://nouw.com/rockdoll
Postat av: linah

åhh!! grattis:D

2016-01-20 @ 10:35:47
URL: http://nouw.com/linaheve
Postat av: Vanessa andersson

GRATTIS!! :D

2016-01-20 @ 15:22:29
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Pauline Hurtig

vad roligt! :)

2016-01-21 @ 08:58:48
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Maria-Alexandra

Vad kul att det känns bra redan nu. En mentor i ett helt år är ju toppenbra! Passa på att fråga massor massor nu i början för ju längre man jobbat på en plats ju jobbigare kan det bli att fråga frågor... Lycka till. Kram

2016-01-21 @ 10:25:44
URL: http://marliina.com
Postat av: Johan

Det låter ändå som att det har gått bra, även om det så klart har varit väldigt mycket nytt och jag kan förstå att du inte har haft tid/orlat svara på alla kommentarer. Gissar att du har varit helt slut när du har kommit hem, men så är det i början kan jag tänka mig. Hoppas ändå att du trivs bra och att du kommer att göra det framöver också! :)

Och 96 kommentarer, sit!

SV: Ja, det var häftigt att vara med där, att framförallt se kontrasten mot hur det är hemma i klubblaget, det var nyttigt! Hoppas dock att det kommer bli fler gånger i framtiden! :)

2016-01-24 @ 12:58:06
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback