Tänk er snölyktor ute på stigarna som skulle uppstå i tunnlarna som grävdes genom snön…

Idag snöade det flingor nästan lika stora som tefat i flera timmar på morgonen och förmiddagen. Det kändes så vackert och fridfullt för mig som kunde stå här hemma innanför fönstret i värmen och se ut på snön som liksom verkade invadera Stockholm idag. Jag stod där och lät tankarna bära iväg mig på rosa små moln alldeles fluffiga av kreativitet och fantasi. Efter en stund kom jag på mig själv med att stå och tänka på hur det skulle vara om det inte skulle sluta snöa. Om det liksom skulle fortsätta i en vecka eller en månad, eller in i all oändlighet. Jag kunde se framför mig hur hela Stockholm blev insnöat. Hur kaos uppstod till en början, men sen när den värsta chocken hann lägga sig hur människor skulle göra det mysigt. Tänk er snölyktor ute på stigarna som skulle uppstå i tunnlarna som grävdes genom snön. Hur alla vaggades in i ett lugnt liv där man bara behövde göra det nödvändigaste, och för människor med jobb där man inte kunde lösa det på annat sätt än genom att man tog sig dit skulle helikoptertaxi införas om man jobbade en tillräcklig bit bort från hemmet. Jag har aldrig åkt helikopter tidigare, så det skulle ju vara en upplevelse i sig. En sån värld skulle nog vara ganska mysig och speciell att leva i, åtminstone för ett tag.
 
 
Utöver mina fantasier om en mysig vintervärld, och jag som påstår mig inte ens tycka om iskall vinter och snö till att börja med, så kämpade jag emot alldeles för deppiga tankar och framför allt känslor lite i onsdags och en del igår. Det händer mig ibland. Jag kom fram till att jag som tänker och känner väldigt mycket, vilket också är en del i min kreativitet där jag kan fastna för en idé eller tanke och sen spinna vidare på det i säkert en timme utan att jag knappt märker att tiden går, också därför lättare fastnar i minnen från mitt förflutna. Ibland är det som att jag nästan blir paralyserad. Jag känner mig liksom bortkommen i ett grått moln av deppighet och minnesbilder poppar ibland upp i huvudet ungefär som popcorn i en micro. Har man, som jag, då inte helt kommit över allt som hände och var back then så blir det svårt att hantera detta. Jag trycker undan väldigt mycket för att orka med, för att jag är så rädd att falla isär annars. Men jag kommer att få hjälp med detta. Jag försöker dessutom på egen hand bli bättre på att stoppa hela tankeprocessen och den känslomässiga delen av bergochdalbanan, den där många skriker med händerna i luften, innan den hinner rusa iväg med mig helt. Sluta tänka eller grubbla, och börja be och stoppa tankarna istället, är väl lite det som är mottot. Just stop.
 
Planen var att åka till gymmet igår. Jag gjorde inte det. Tiden rusade iväg i deppighetens tecken, och sen när jag hade ryckt upp mig och hittat tillbaka allt som är bra i livet så kände jag bara att jag inte hade någon lust att åka iväg till gymmet och kände att hela dagen skulle försvinna lite då. Det var liksom redan lunchtid. Jag pallade inte. Jag åkte "bara" och handlade istället, med tillräckligt många lager för att nästan inte ens känna kylan trots att det var tio minusgrader. Jag förvånade mig själv. Jag är en person som vanligtvis brukar frysa. Hur som helst så får jag se om jag tar mig iväg till gymmet på söndag istället, eller om jag bara börjar köra nästa vecka när jag har börjat jobba. Det är ju då jag kommer att ha gymmet på andra sidan gatan. Det kommer väl dock alltid att finnas ursäkter om man är på det humöret, men jag hade en diciplin angående detta förut och jag hoppas kunna hitta tillbaka till den, helt enkelt. Bara för att vi alla mår bra av att få röra på oss regelbundet.
 

Kommentarer
Postat av: Escaaaa

Vad fint du uttrycker dig <3
Jag hoppas du orkar och vågar be om hjälp. Det är inte alltid lätt, men ensam är inte alltid stark. Ofta är vi starkare tillsammans och det är inget fel med det :)

2016-01-08 @ 20:08:18
URL: http://nouw.com/escaaaa
Postat av: Amanda CL

åh snöbollslyktor va länge sen

sv: tack :D

2016-01-08 @ 20:51:18
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Sandra SG

sv: ja det är en stor lättnad för mig att veta att jag är på väg mot rätt håll!

2016-01-08 @ 21:07:35
URL: http://sategu.se
Postat av: Boel

Så mysigt med snö :)

2016-01-08 @ 21:20:02
URL: http://musicwithboelish.blogg.se
Postat av: Embla Sofia - Mamma, fotograf, DIY

Fin bild :)

2016-01-08 @ 22:11:24
URL: http://emblasofia.blogg.se/
Postat av: jos

Mysigt med snö!

2016-01-08 @ 22:11:52
URL: http://josefindysenius.com
Postat av: natalia

Vackert!

2016-01-08 @ 22:29:15
URL: http://nouw.com/nattis
Postat av: Daniella

Din första tanke verkade faktiskt väldigt mysig! Synd att du hamnar dock i såna deppiga tankar, jag känner igen mig i det du skriver. Kan också bli sådär och så har jag ingen lust för någonting. Allt det positiva bara rinner ur och allting känns bara så fel :(

2016-01-08 @ 22:40:30
URL: http://daniellamaraui.webblogg.se
Postat av: Sara Ekman

Här har det också snöat massor idag :)

2016-01-08 @ 23:23:17
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Jessy

Vilken fin bild!

2016-01-08 @ 23:25:04
URL: http://nouw.com/JessyGunnarsson
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Känner igen såna där känslor allt för väl :(. Något jag själv upplever är att det brukar bli bättre när man jobbar. Konstigt nog, jag vet inte om det kan bero på att när man är ensam så hinner man tänka på allt som varit på ett annat sätt? Reflektera och sånt! Kram på dig!

2016-01-08 @ 23:45:54
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Johan

Det skulle vara en häftig och minst sagt annorlunda upplevelse :)
Såvida inte alla hade dött av syrebrist :P haha

SV: Nej det är det verkligen inte. Jag brukar ha några dygn i månaden sådär som jag sover sämre, men sedan brukar det bli bättre efter några dygn igen...

2016-01-09 @ 06:15:51
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: sussi

förstår att de blir jobbigt med alla dessa tankar,
men bra att du är medveten om de å himla skönt att du ska få hjälp för ingen ska ju behöva må så..
Kram <3

2016-01-09 @ 08:48:23
URL: http://siouxzie.vimeddjur.se
Postat av: johanna

jättefin bild!

2016-01-09 @ 09:54:48
URL: http://nouw.com/jaxel
Postat av: Vanessa andersson

Det snöade sjukligt mycket hos oss också igår!

2016-01-09 @ 10:14:53
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Det är fint med snön, dock är det jobbigt när man ska skrapa bilen :P

2016-01-09 @ 10:38:22
URL: http://evahle.se
Postat av: Polly Svensson

Hehehe klockren tanke, mysigt men usch så kallt det skulle vara i en evighet. Tacka vet jag olika årstider. Vad tråkigt. Alla har vi våra dagar. Går du i kbt eller någon annan terapi form? Kram

Svar: Jag går i KBT. :) Kram!
Erica

2016-01-09 @ 10:39:24
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Henrik Olsson

Det är alldeles för lätt att fastna i tankebanor ibland! :/

2016-01-09 @ 11:03:19
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: ISABELLA

Åh det ser så vackert ut när det snöar stora flingor!

2016-01-09 @ 11:58:36
URL: http://isabella.vione.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback