And isn't it ironic, don't you think…

Den här veckan har jag inte mått så bra. Eller, egentligen har jag inte alls mått bra. På ett sätt känns det nästan lite ironiskt att säga så då jag inte blev så väldigt sjuk av vattkopporna. Vuxna kan nämligen bli väldigt sjuka av vattkoppor och brukar drabbas mycket värre än vad barn gör. Jag har som mest känt mig trött, lite hängig och tung i huvudet. Värre än så har det inte varit, om vi inte räknar med att jag har fula prickar på lite olika ställen på kroppen då såklart och att det har kliat lite. Men det är liksom en till grej. Det har kliat lite. Det har inte kliat så att jag har blivit galen och har behövt ta receptbelagd medicin för att kunna stå ut med det. Därav ironin över att jag inte alls mått bra denna vecka. Istället för att ligga helt däckad av vattkopporna har jag börjat undra om depression är en bieffekt av den här sjukdomen. Jag har varit väldigt deppig över att jag har känt mig instängd hemma, att jag har känt mig som om jag skulle vara smittad av pesten med tanke på att viruset är luftburet och smittar väldigt lätt, att jag skulle vara ful och äcklig (och då har jag ändå långt ifrån prickar över hela kroppen!) och att jag missar jobbet (igen!) med inskolning och intressanta saker som händer där. Vilket innebär mer ironi då jag, även om jag inte tycker att det är kul att vara sjuk, inte alls brukar ha något emot att vara hemma och mysa med till exempel godis och en bra serie. Men den här veckan har helt plötsligt ingenting känts speciellt roligt. Allt som känns jobbigt annars har förstärkts också, så det har inte varit något party hemma hos mig direkt. Jag har dessutom nästan skämts lite över att jag har vattkoppor, vilket är hur dumt som helst då det verkligen inte är mitt fel. Sen har jag tyckt att det har varit konstigt då jag har känt mig "för frisk för att vara sjuk". Men när jag tänkte lite mer över detta och insåg att anledningen till varför jag ändå har fått det så lindrigt med mina vattkoppor antagligen beror på att det finns människor som ber för mig så kan jag ändå inte låta bli att le lite. Jag vet flera som har bett sen jag märkte att jag hade fått vattkoppor. Tyvärr kan jag väl inte säga att jag har varit så bra på att be själv, överhuvudtaget, men nu har jag trots det ändå något att tacka Gud för. Ja, vuxna brukar kunna bli väldigt sjuka och brukar även få väldigt mycket prickar över hela kroppen. Men det är väl som det står i Bibeln att även om tusen faller vid din sida så ska det inte drabba dig. Gud svarar när vi ber till honom.
 
Bild härifrån!
 
Till jobbet kommer jag dock ändå inte att kunna gå på ett bra tag till då jag fortfarande är så väldigt smittsam. Jag fick skjuts till vårdcentralen igår av Susanne och först kollade en sjuksköterska och bekräftade att det verkligen var vattkoppor, sen kom en läkare och kollade och konstaterade snabbt att jag skulle få ett sjukintyg för hela nästa vecka. Så nu får jag väl helt enkelt bara bestämma mig för att nästa vecka inte behöver vara lika pissig som den här veckan var. Jag ska försöka att se det på den ljusa sidan och tänka att jag får mer tid till att läsa och se på tv-serier och filmer. Inte för att tycka synd om mig själv och sitta och sura.
 

Kommentarer
Postat av: Carina Holst

hoppas att du már bättre nu...Gillar láten Ironic kramar!

2016-03-05 @ 12:57:45
URL: http://carinaholst.blogg.se/
Postat av: Johan

Jag hade vattkoppor när jag var typ 2. Minns ingenting av det... men hur länge blir man hemma som vuxen pga. det?

2016-03-05 @ 13:37:13
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: sandra.

Vilken tur att du inte blivit jätte sjuk av vattkopporna då det är som du säger värre om man får det när man är vuxen, men ändå jobbigt stackars dig :/ hoppas de går över snart!

2016-03-05 @ 14:54:21
URL: http://miinvardaag.blogg.se/
Postat av: Johanna Utterberg

Hoppas nästa vecka blir roligare!! :)

2016-03-05 @ 18:50:08
URL: http://johannautterberg.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Nä, passa på och njut nu!!

2016-03-06 @ 01:12:40
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Anonym

Krya på dig

2016-03-06 @ 13:16:15
Postat av: Tisa

Åh, vattenkoppor det är inte alls roligt att ha. Tur att det inte har visat sig i några större symptom. Jag var 16 år när jag fick vattenkoppor och utan att överdriva, hela jag var full. Jag vågade inte ens tända lampan till toaletten då det såg ut som om jag hade en mask i ansiktet. Och jag kan säga att jag låg däckad i feber i nästan en vecka och det kliade som attans! två veckor tog det till att kopporna började torka. Två dagar innan jul och mer än halva mitt jullov gick åt till att bli frisk från detta. Näe jag var inte särskilt glad då, haha. Men jag blev ju sjuk varje lov det året, så kanske var det inte så konstigt :P

2016-03-06 @ 20:51:06
URL: http://nouw.com/apeaceofmee

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback