Little Boy

Little Boy är ett amerikanskt drama från 2015 med bl.a. Jakob Salvati, Emily Watson, Michael Rapaport, David Henrie och Cary-Hiroyuki Tagawa i rollerna.
 
Den här filmen utspelar sig under andra världskriget i en liten amerikansk stad. Där bor en liten pojke, Pepper, som går under smeknamnet Little Boy tillsammans med sin familj. Hans pappa, James, är hans bästa vän och partner och de gör i princip allt tillsammans. När James tvingas åka ut i kriget och dessutom blir tillfångatagen av japanerna faller Peppers värld samman. Men han får hopp genom en predikan om att man med hjälp av ett senapsfrö kan flytta berg, och det blir för honom början på att göra allt som han bara kan för att få hem sin pappa igen. Med hjälp av en pastor och en något oväntad vän växer sig Peppers tro allt starkare medan han mot alla odds väljer att tro på att han ska få tillbaka sin pappa trots allt…
 
Jag var till en början inte helt säker på om det här var min typ av film, men det dröjde ändå inte alltför länge förrän jag föll för den. Det är en så vacker film på så väldigt många sätt, och jag fastnar verkligen för budskapet om att våga tro även när det verkar omöjligt. Mot alla odds. Trots att andra skrattar och hånar en. Jag gillar också att filmen står upp för att det aldrig är okej att mobba och att se ner på andra människor på grund av att de är annorlunda eller på grund av var de kommer ifrån. Detta är helt enkelt en väldigt fint gjord film med ett stort hjärta och jag kan verkligen rekommendera den.
 
Betyg: 8/10
 
Bilden är härifrån.
 

Kommentarer
Postat av: Vanessa andersson

ska ge den en chans nu på lovet :D

2016-03-20 @ 12:39:55
URL: http://vanessaandersson.se

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback