They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.

Den här veckan har jag valt ut ett citat som står på den första sidan i min Q&A-bok. Ursprungligen kommer det dock från en kille vid namn Andy Warhol.
 
Veckans Citat: They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.
 
Vi har alla hört det. Tiden förändrar saker, det blir bättre med tiden, tiden läker alla sår och så vidare. Som om tiden i sig på något magiskt sätt skulle göra allt bättre. Jag tror att tiden i vissa enstaka fall kan ha en påverkan i och med att vi får en distans till saker, men även där är det ändå upp till oss hur vi väljer att tänka och agera. I stort sett så tror jag verkligen att det här citatet stämmer och att det är vi som ändrar på saker. Ibland kanske vi inte ens är medvetna om att det är så trots att det faktiskt är det. På ett sätt kanske detta kan kännas lite tungt, lite som att vi inte "bara" kan räkna med att tiden fixar allt. Men jag tänker välja att ha en positiv synvinkel på detta och istället säga att det är en fantastisk möjlighet för oss. Vi har makt över våra egna liv och vi kan själva välja hur vi vill försöka förändra saker utifrån de drömmar och mål som vi har för våra liv. Ett exempel utifrån mig själv är att tiden har gett mig en distans till min bakgrund som inte fanns där när jag var mitt uppe i allt, men hur många år som än har gått så mår jag fortfarande dåligt på många sätt för att det är upp till mig att förändra saker. Det är upp till mig att be om hjälp för att komma över all skit, och efter all tid som har gått så har jag nu äntligen gjort det.
 
Bilden är härifrån!
 

Kommentarer
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Så bra citat!

2016-03-07 @ 18:55:42
URL: http://evahle.se
Postat av: Polly Svensson

Instämmer. Jävligt bra citat och inlägg

2016-03-07 @ 19:37:59
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

Så sant!

2016-03-07 @ 20:46:29
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: MADDISENJ.SE

Tänkvärt!

2016-03-07 @ 22:02:56
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Josefine

Sant!

sv: Ja eller hur :)

2016-03-08 @ 09:27:25
URL: http://josefinelofgren.se
Postat av: Lillabus

Tro verkligen det är så som du skriver. Det är upp till en själv att förändra saker och ibland ändras saker bara att man inte tänker på det, man utvecklas som person helt enkelt. Egentligen har det ju inte alls med tiden att göra, utan en själv.

2016-03-08 @ 10:06:34
URL: http://lillabus.devote.se
Postat av: Anna

Väldigt fint citat måste jag säga! :)

2016-03-08 @ 10:32:52
URL: http://annaterneborg.blogg.se
Postat av: Josefine

Så bra citat!

2016-03-08 @ 10:37:55
URL: http://wellwhynot.blogg.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Så sant citat!

2016-03-08 @ 11:42:13
URL: http://babustyle.forme.se
Postat av: Linnea Aurora

Åh tycker om det här inlägget!

2016-03-09 @ 03:59:31
URL: http://linneaaurora.webblogg.se/

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback