Vad jag ångrar och inte ångrar i mitt liv.

Jag läste ett blogginlägg en tid tillbaka som handlade om vad man inte ångrar att man gjorde eller något liknande. Jag kände att jag ville göra min egen version av det och tänka tillbaka lite över vissa delar av mitt liv, så nu kommer jag att dela med mig av några saker som jag ångrar och som jag inte ångrar.
 
Jag börjar med det som jag ångrar så att inlägget kan få avslutas på ett så positivt sätt som möjligt. Det som jag känner först och främst att jag ångrar, och som på ett sätt är mitt största misstag, är att jag aldrig tog tag i hur jag hade det hemma och hur otroligt dåligt jag mådde när jag växte upp. Under en väldigt lång tid förnekade jag även för mig själv att jag inte mådde bra, men sen när jag började inse det och förstå mer som tonåring så var jag så rädd. Jag såg det liksom inte ens som ett alternativ att be om hjälp utan bet automatiskt ihop och genomled all skit i stort sett på egen hand. Jag litade inte på någon annan. Jag har fortfarande svårt att göra det och är på grund av min bakgrund något misstänksam i min natur. Men jag tror också att om jag hade tagit tag i allt detta tidigare, kanske redan när jag var 13-16 år gammal och hade det som allra värst, så kanske väldigt mycket hade kunnat sett annorlunda ut på den tiden och även nu. Kanske hade jag varit starkare nu och inte fortfarande kämpat med så mycket som jag faktiskt gör, även om jag också vill lyfta fram att jag mår bättre och ändå har det ganska bra på många sätt. Jag är på väg åt rätt håll. Men jag känner absolut att om jag hade bett om hjälp, vågat berätta för någon utomstående vuxen hur jag faktiskt hade det så kanske saker hade kunnat bli annorlunda back then. Sen ångrar jag alla gånger som jag har sett ner på mig själv. Visserligen går allt detta ihop lite med varandra, men ändå. Men samtidigt som jag ångrar detta så känner jag också att jag är glad att jag hamnade på den vägen som jag hamnade i mitt liv, med min tro och med en del andra saker, så på ett sätt kanske man ska vara försiktig med att "ångra för mycket", för vem vet hur det hade sett ut då…
 
Kanske hade jag inte behövt må så dåligt som jag gjorde under en så lång tid…
Bilden är förresten härifrån!
 
Några saker som jag absolut inte ångrar är först och främst mitt beslut att följa Jesus och att leva ett kristet liv, trots hur det har varit den senaste tiden bland annat med att jag inte har orkat med kyrkan och att engagera mig. Men jag älskar Jesus. Jag tror på honom och jag tror på det som Bibeln säger, och jag skulle aldrig vilja byta ut den tron och det livet som jag har fått på grund av den mot något annat. En till sak som jag känner att jag absolut inte ångrar och som har varit riktigt bra var beslutet att följa den drömmen som jag hade för några år sen och flytta hit till Stockholm och gå bibelskola. Inte heller ångrar jag att jag bor kvar här nu och har börjat jobba som sjuksköterska. Och sist men inte minst så ångrar jag absolut inte att jag har börjat ta tag i de problem som fortfarande finns kvar och det som fortfarande gör så att jag inte mår helt fantastiskt underbart riktigt än och har börjat prata med en terapeut. Min framtid är ljus, kanske till och med mycket ljusare än vad jag kan tänka mig just nu.
 

Kommentarer
Postat av: Polly Svensson

Bra inlägg. Skojig läsning. Kram

2016-03-05 @ 11:32:36
URL: http://pollysvensson.blogg.se/
Postat av: Johan

Intressant och djupt inlägg. Gillas! Kanske ska göra något liknande jag med...

SV: Haha ja, så kan det gå om man har otur ;)
Lyssnade du på hela avsnittet och vad tyckte du isf? :)

2016-03-05 @ 13:35:33
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: jessy

Ibland måste man ta tag i saker och ting och det är ju verkligen bra att du känner att du inte behövde ångra det! :) hoppas du får en bra lördag, kram

2016-03-05 @ 14:58:56
URL: http://nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: Sara

Intressant att läsa! Det känns tråkigt att du (om på många sätt också jag) inte kunde ta itu med problemen genast utan istället gick och bet ihop. Men samtidigt är jag glad att du nu bearbetar det och att du har hittat något som ger dig styrka - något som du tror på. Det kan betyda allt nästan. Kram!

2016-03-05 @ 16:04:33
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Postat av: Gubben

Kommer nu låta som en gammal vis gubbe, vilket jag inte är utan endast gammal gubbe. Tror att livet består av uppgångar och nedgångar då nedgångarna gör så att vi blir starkare och får med oss erfarenheter från dessa. Har du fått vattenkoppor? Usch. krya på dig!!

2016-03-06 @ 07:36:10
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: ellenlundis

Åh finaste Erica! :( Vill bara komma och ge dej en kram. Jag skickar en uppmuntran till dej istället.

Du är vacker och dyrbar i Guds ögon. ^_^

2016-03-06 @ 12:31:10
URL: http://finlandsgullet.wordpress.com/
Postat av: Maria-Alexandra

Jag förstår att det känns dum att du inte tog tag i saker tidigare men innan du dömmer dig själv för hårt så kom ihåg att du var så ung. Du var ett barn. Och det är så klart otroligt svårt att veta vad man ska göra.
Du ska vara jättestolt att du nu tagit tag i det och att du går mot bättre dagar. Be strong! Kram

2016-03-08 @ 09:26:05
URL: http://www.marliina.com

Att tänka på innan du kommenterar:
- Reklam för din blogg, tävlingar eller annat raderas och anmäls även som spam.
- Säg gärna vad du tycker, men tänker du vara elak raderas kommentaren. Tänk också på att jag kan se din IP-adress och kan polisanmäla om jag anser att det är tillräckligt allvarligt.
- Min blogg är inte ett chattforum, så om du bara vill snacka så är detta fel forum för det. Fråga efter min facebook istället.
- Om du ställer en fråga till mig kommer jag att svara i det här inlägget. Jag lovar dock inte att svara på frågor som inte är relevanta för inlägget.
- Jag brukar ta för vana att besöka de bloggar som har kommenterat mina inlägg och vad de handlar om, men observera att jag gör detta i mån av tid och att det i vissa fall kan dröja ett tag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer du tillbaka hit?

Mail: (For my eyes only!)

Blogg:

Kommentar:

Trackback